Ea Lillebæk

Lillesøster i den sammenbragte hyrdefamilie Lillebæk

Description:

Ea er den yngste blandt de fem venner, men det lader hun sig ikke kue af. Hun er kvik og meget socialt anlagt samt elsker at lave mad. Faktisk er elsker ikke den bedste beskrivelse for hendes forhold til at lave mad, for det er hele hendes liv. Hun har også altid små poser med kryderier eller andre mad-relaterede eksperimenter i beltet. Ea går meget op i retfærdighed og mener det er dybt forkasteligt hvis man gør noget forkert, såsom at stjæle. Hun nyder at danse og er altid god for et grin. Og hvis man spurgte hende ville hun nok svare at Vinden er hendes bedste veninde, som hun taler med dagligt.

Bio:

Der bor en del personer i Huset Lillebæk. Eas mor Ann samt hendes mormor Alin, men morfar Amas døde dog for mange år siden. Eas far Vegard, som også er far til Rhina (som er Eas halv storesøster), samt farfar Harald, hvor farmor Hilde døde før Ea blev født. Ann var først gift med Helmer og de fik to børn sammen: Eske og Rim som også bor i huset. Helmer døde dog i en tidlig alder og efterlod Ann som enkefrue med to børn. Vegard blev gift ind i familien Urt og fik datteren Rhina, men han blev meget hurtigt derefter enkemand. De to enkefolk fandt sammen og Vegard giftede sig ind i hyrdefamilien Lillebæk med Ann, og de fik efterfølgende Ea. I huset bor også en af Eas onkler Mikke med hans søn Pauge (Eas fætter). Ea har også mere familie udenfor huset: Onkel Rande, tante Lin, tante Inga og hendes datter Alma, som alle er på Anns side af familien.

Familien er ellers en ret almindelig hyrdefamilie med en mindre flok får på deres sæter, hvor der løber en lille bæk igennem. Familien laver udover de almindelige uld/kød produkter også lidt redskaber af ben, så som gafler, skeer, kamme og hårspænder. Ea får lov til at bruge hendes evner for at lave mad derhjemme, da det sædvanligvis er hende der laver maden til familien. Og det er også dem der bliver udsat for flere af hendes mad eksperimenter.

Ea blev altid sat til at hyrde fårene når det blev tid til at Dværgene kom ud af porten for at handle. Hun ville ligesom alle andre meget gerne se dem, og følte sig altid udenfor når de andre unge kunne fortælle om deres første møde med den anden race. Men Ea nåede aldrig at møde dem før de fik hende og hendes venner smidt ud af Dalen for altid. Ea mener derfor at Dværge må være onde væsner, der kun er ude på at skille folk fra deres familie, som gør at hun hader dem.

Ea Lillebæk

Saya Arbjorn